Az ötödik nap: A számháború

A tábor utolsó napján, sok kisebb közös program mellett, a számháborúzásra, és egy kis kézművességre is sor került. A számháborúzáshoz egy ideális terepet választottunk, így még izgalmasabbá vált a játék!

A pénteki nap is elérkezett. Miután összegyűlt a gyermeksereg, röngtön hozzáfogtunk az első programhoz. Ennek színhelye a sport club klubhelysége volt. Itt felálítottunk különböző akadálypályákat, melyen a párba rendeződött fiatalok egymást vezették végig, mindenféle testi kontaktus nélkül, természetesen időre! Rengeteg vidám pillanatot szerzett ez az akadály verseny! Emlékezzünk csak vissza a "kis Kubicára", aki kicsit eltévedt a teremben, és az egyébként maximum két perces pályát, közel tíz perc alatt teljesítte! A verseny nyertesei, nem maradtak jutalom nélkül, az első három helyezett díjjat kapott! Az eredményhirdetés után kerékpárra pattantunk, és elindultunk a Gercse templom felé. A mai Pesthidegkúttal határos Árpád-kori Gercse faluból mára csak a legelők és szántók közepén szigetként kiemelkedő Boldogasszony-templom maradt. Az elmúlt évszázadokban többször is lerombolták, és többször is összedőlt a templom.

 

Az Árpád-kori XIII. században a mai Pesthidegkút határában, a Vihar- és a Csúcshegy közötti nyereg nyugati lejtőjén volt egy Gercse nevű település, amelynek hajdani létezéséről ma már csak az elmúlt századok írásos emlékei, néhány régészeti lelet és a történelem folyamán többször átalakított, kijavított, s legutóbb romjaiból föltámadt Gercsei Boldogasszony-templom tanúskodik. A festői tájon elhelyezkedő templom kiváló hely volt a számháborúzáshoz, hiszen sűrű növényzet veszi körül, ami remek rejtekhelyül szolgált a támadó csapatnak! A védekezők, vagy a templom megmászható falain helyezkedtek el, vagy a mellette lévő fákon kerestek búvóhelyet. Egy remek és izgalmakkal teli játék ez, melynek lényege, hogy az ellenfél homlokán lévő számot leolvassuk, így őt kiejtsük a játékból. A védekező csapatnak van egy zászlója, melyet a támadóknak meg kell szerezniük, és akkor véget ér a játék, de úgyis véget érhet, ha az egyik féltől mindenkit kiejtettek! Miután lejátszottunk két izgalmas játékot, elindultunk a főhadiszállás felé, hogy megtölthessük bendőnket a finom ebéddel!

 

Az ebédet követte, egy kis kézművesség. A feladatként kapták a Tekergők, hogy készítsenek gyöngyfát. Ehhez, kőre, színes drótokra, gyöngyökre volt szükség. A kő az alapja a gyöngyfának, melyre ráerősítjük, a gyöngyökkel feldíszített, színes drótot. Rengeteg szép alkotás született, ezeket mindenki hazavihette emlékbe! Közeledett a nap vége, és még adósok voltunk egy nagy programmal, a jutalmazással! Számos feladat volt, melynek győzteseit, megjutalmaztuk. Többek között az is jutalmat kapott, aki például nem esett el a kerékpárral, vagy kiemelkedően jól viselkedett! A végén senki nem maradt jutalom nélkül! Sajnos elérkezett a búcsú ideje, de most sajnos hosszabb időre kellett elválnunk!

 

Tovább a cikkhez tartozó galériához

Bedő Domonkos
2013-04-16

PARTNEREK